Cea de-a treia ediţie a Tuşnad Gastro Blues Fest va avea loc în perioada 2-4 iunie 2022 şi promite iubitorilor genului mai multe premiere muzicale şi experienţe culinare inedite, anunţă organizatorii.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Tuşnad Gastro Blues fest este un eveniment ce împleteşte armonios muzica live şi gastronomia într-un concept unic, generator de intense experienţe senzoriale.
‘Organizat sub sloganul #EcoFriendlyFestivals, TUSNAD GASTRO FEST reprezintă un concept de mai multe evenimente tematice, dedicate promovării destinaţiei ecoturistice Băile Tuşnad şi Împrejurimile, iniţiat de Organizaţia GeoEcologică ACCENT cu sprijinul Primăriei Băile Tuşnad. Cu două ediţii organizate în condiţii excepţionale în septembrie 2020 şi iunie 2021, festivalul a trezit un viu interes publicului cunoscător, ceea ce a condus natural la dorinţa de a continua’, se precizează în comunicat.
Organizatorii precizează că ediţia din 2022 va aduce trei premiere muzicale pentru România.
‘#TusnadGastroBluesFest vine cu trei premiere pentru România: chitaristul britanic Marcus Bonfanti, un artist cu o bogată carieră solo, care din 2014 l-a înlocuit pe Joe Gooch în faimoasa trupă Ten Years After. Legendară trupă britanică dr Feel Good, formată în 1971, cunoscută pentru single-urile timpurii precum ‘She Does It Right’, ‘Roxette’, ‘Back in the Night’ şi ‘Milk and Alcohol’, precum şi Gisele Jackson, din SUA, una dintre cele mai importante voci din muzica afro-americana, o artistă ce şi-a început cariera în muzică soul, atunci când Ray Charles a adus-o în trupa sa. Ea va fi acompaniată de trioul spaniol The Shu Shu’s’, se arată în comunicatul organizatorilor.
Sursa citată mai menţionează că artistul Pribojszki Matyas ‘aka Jumping Matt’, un muzicuţist de excepţie, recunoscut la nivel internaţional, va reveni pe scena festivalului, de data aceasta în formulă completă ca ‘Jumping Matt& His Combo’, alături de trupa sa.
Şi a treia ediţie a festivalului va oferi noi surprize româneşti, printre care se numără trupa Burning Blues, Soul Serenade, Florin Giuglea sau Zsugya Robert Cristian ‘aka Southernman Robbie’.
‘După cum am promis, în fiecare ediţie vom aduce tineri artişti talentaţi, aflaţi la început de drum. A treia ediţie a festivalului va fi deschis joi, 2 iunie, de BLUEMANS – o pâine nouă scoasă dintr-un cuptor vintage. În cazul de faţă, cuptorul este Blues-ul iar pâinea este rezultatul la care au ajuns cei patru membri. Să nu vă sperie statement-ul ‘Trupa a luat fiinţă în 2019′. Băieţii cântă împreună de mult timp, mai ales dacă ne referim la Adrian Tetrade (tobe), Alin Neagoe (chitară bas) şi Alexandru Matei (clape). Alexandru Cismaru este nou-venitul în acest ecosistem, ajuns în plaiurile deltei Văcăreştiului tocmai din Delta Missi pardon, Delta Dunării, cu multă dăruire şi optimism.Să nu uităm nici de gastronomie, doar este vorba despre Gastro Blues’, mai informează organizatorii.
În comunicat se mai arată că participanţii la festival vor fi aşteptaţi şi cu preparate culinare delicioase, de la paste şi gulaş, până la ciocolată artizanală.
‘Şi la această ediţie, Papa la Şoni se mută cu tot cu celebrele sale ceaune la Băile Tuşnad, unde timp de 3 zile va găti pentru toţi pofticiosii preparate absolut delicioase! Nu vor lipsi din festival preparatele specifice zonei, cum ar fi gulaşul, kurtoskalacs-ul sau langoşii, dar nici preparate mai ‘uşoare’ precum pastele, iar la final ne putem cu toţii îndulci cu mai multe sortimente de ciocolată artizanală’, anunţă organizatorii.
Pe 3 şi 4 iunie 2022 vor fi organizate câte două sesiuni de gastronomie, cu ‘degustare de vin vs degustare de bere’, în cadrul cărora vor fi prezentate atât preparatele pregătite de maeştrii bucătari, cât şi diverse sortimente de vin şi bere potrivite fiecărui preparat în parte, recomandate de somelierii festivalului.
Festivalul va găzdui şi o expoziţie de fotografie, cu imagini din ediţiile anterioare, precum şi o serie de workshopuri tematice, de iniţiere în tainele bluesului. AGERPRES / (AS, autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă)