Hunedoara: Amenzi de 120.000 de lei aplicate în noiembrie pentru muncă la negru

0
375

Inspectorii de muncă din judeţul Hunedoara au aplicat amenzi în valoare de 120.000 de lei unor angajatori la care au fost depistate persoane care munceau fără forme legale, în luna noiembrie, a informat marţi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara.

Controalele au vizat respectarea prevederilor legale referitoare la munca nedeclarată, înregistrarea contractelor de muncă, timpii de muncă şi de odihnă, acordarea drepturilor salariale şi a sporurilor ce derivă din activitatea prestată.

‘La patru angajatori au fost depistate şase persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Angajatorii au fost sancţionaţi cu câte 20.000 lei pentru fiecare persoană depistată. Doar în luna noiembrie 2021 cuantumul total al amenzilor a fost de 157.000, din care 120.000 pentru muncă nedeclarată şi o sancţiune pentru muncă subdeclarată’, a arătat ITM Hunedoara.

În timpul controlului, inspectorii de muncă au putut face dovada că un angajator a plătit sume de bani fără să fie evidenţiate pe statele de plată, fapt pentru care a fost sancţionat cu 8.000 lei.

În perioada următoare, ITM Hunedoara va desfăşura o campanie în domeniul deţinerii, transportului şi comercializării produselor pirotehnice. Campania se va desfăşura în întreg judeţul pe parcursul lunii decembrie şi se va finaliza la începutul lunii ianuarie 2022. AGERPRES / (AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS