AcasăStiri generaleHunedoara: Bugetele primăriilor, suplimentate cu peste 36 milioane lei, prin sume repartizate...

Hunedoara: Bugetele primăriilor, suplimentate cu peste 36 milioane lei, prin sume repartizate de CJ

Primăriile din judeţul Hunedoara vor primi, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean (CJ), fonduri totale în valoare de 36,82 milioane lei, constituite din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat, sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi cota de 14% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pe acest an.

Banii au fost acordaţi printr-o hotărâre aprobată vineri, în unanimitate, de consilierii judeţeni.

Potrivit preşedintelui CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, fondurile au fost alocate în funcţie de nevoile reale ale fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, în urma unor discuţii avute cu primarii şi după analiza bugetelor proprii ale fiecărei administraţii locale.

‘Am discutat cu absolut toţi primarii din judeţ. I-am invitat la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara şi am discutat cu fiecare în parte. Suma de împărţit este de 36.829.000 de lei, dar solicitările au fost mult peste această sumă. Spre exemplu, un primar a solicitat 52 de milioane de lei. Fiecare are dreptul să ceară, toţi au nevoie de bani, dar atât e suma. În aceste condiţii, am solicitat spre analiză inclusiv veniturile proprii ale fiecărui UAT. Deva, spre exemplu, are venituri proprii duble faţă de Consiliul Judeţean. Am ţinut cont şi de acest aspect. Dacă vor fi rectificări în vară, voi proceda la fel. Cât voi fi preşedinte, nu voi permite să lăsăm vreo localitate să intre în faliment’, a declarat Nistor la finalul şedinţei CJ Hunedoara.

CJ Hunedoara a mai aprobat în şedinţa de vineri alocarea sumei de 32,05 milioane lei pentru drumurile judeţene, fonduri care rămân în totalitate la dispoziţia administraţiei judeţene.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks