Hunedoara: Elevii cu rezultate de excepţie, premiaţi de Consiliul Judeţean

0
157

Cinci elevi din judeţul Hunedoara, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională sau la Bacalaureat, precum şi o elevă care a cucerit medalia de aur la Olimpiada Europeană de Geografie, au fost recompensaţi, luni, cu premii în bani, de către Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

Valoarea totală a sumei alocate pentru premierea tinerilor se ridică la 40.000 de lei, banii fiind aprobaţi de consilierii judeţeni în cadrul unei şedinţe extraordinare ce a avut loc la sediul CJ Hunedoara.

La finalul acesteia a avut loc o scurtă festivitate în cadrul căreia premianţii au primit diplome de merit, flori şi felicitări din partea autorităţilor.

‘Vă felicit pentru rezultatele deosebite obţinute. În primul rând, este munca voastră de care trebuie să fiţi mândri. Vă doresc mult succes pe mai departe şi sper să fiţi un exemplu. Sper ca de la an, la an, în judeţul Hunedoara să fie tot mai multe note de 10 la examenele finale. Felicitări profesorilor care v-au pregătit şi părinţilor care v-au fost mereu aproape, v-au susţinut şi cred că o vor face şi în continuare’, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Cel mai mare premiu, în valoare de 10.000 de lei, a fost acordat elevei Andreea Şoie, de la Colegiul Naţional ‘Iancu de Hunedoara’, din municipiul Hunedoara, pentru performanţa de la Olimpiada Europeană de Geografie de la Belgrad, unde a câştigat medalia de aur. Profesoara sa, Mihaela Sopincean, a primit 5.000 de lei pentru modul în care a ştiut să-şi îndrume eleva în pregătirea pentru olimpiadă, au menţionat autorităţile.

Cu 5.000 de lei a fost premiată şi eleva Iulia Andrei, de la Liceul Teoretic ‘IC Brătianu’ Haţeg, pentru că a primit media 10 la Evaluarea Naţională.

De asemenea, câte un premiu în valoare de 5.000 de lei a mai fost acordat elevilor Ioana Iulia Popa, de la Colegiul Naţional Pedagogic ‘Regina Maria’ Deva, Anda Georgiana Sofian şi Hera Erin Susanyi, ambii de la Liceul Teoretic ‘Traian Lalescu’ Hunedoara şi Rami-Mihai Cristescu – Colegiul Naţional ‘Iancu de Hunedoara’ din Hunedoara, pentru că au finalizat Bacalaureatul cu media 10. AGERPRES / (AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS