Peste 300 de invenţii, inovaţii şi proiecte de cercetare au fost înscrise la ediţia din acest an a Salonului internaţional de inventică InventCor 2022, programat să aibă loc la Deva, în sistem online, în perioada 15-17 decembrie, în coordonarea inventatorului Corneliu Birtok Băneasă.
Salonul se află la ediţia a III-a şi este organizat de Asociaţia CorneliuGroup cercetare-inovare în colaborare cu Asociaţia Română pentru Tehnologii Alternative (ARTA) Sibiu, în cadrul manifestării regăsindu-se institute de cercetare, universităţi, diverşi inventatori.
‘Participanţii la Salonul internaţional de inventică InventCor prezintă diverse invenţii şi produse ce sunt rezultate ale proiectelor de cercetare, ale tezelor de doctorat sau ale unor proiecte studenţeşti. Ne adresăm şi copiilor, la categoria Kids Corner, unde cel mai tânăr participant are doar 4 ani şi jumătate, pentru că Salonul este dedicat inventivităţii şi creativităţii, iar cei mici pot fi specialiştii de care vom avea nevoie în ziua de mâine’, a declarat miercuri, pentru AGEPRES, inventatorul Corneliu Birtok Băneasă.
Salonul InventCor acoperă toate domeniile de activitate, de la biotehnologie, medicină şi inginerie, până la agricultură şi industria de automotive. Ponderea cea mai mare invenţiilor de anul acesta este cea reprezentată de lucrările din domeniul medicinei. De asemenea, agricultura este un domeniu la care au fost înscrise multe lucrări ce fac referire la noi soiuri de plante, utilaje agricole sau diverse tehnologii destinate acestei ramuri economice.
‘Juriul este format din specialişti din mai multe domenii de activitate, în general membrii acestuia fiind profesori universitari. Ţin să-i mulţumesc preşedintelui juriului, profesorul universitar Aurel Mihail Ţîţu, de la Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, dar şi celorlalţi membri ai juriului, pentru efortul deosebit pe care l-au depus în evaluarea lucrărilor înscrise în acest Salon de inventică’, a precizat Birtok Băneasă.
Partenerul educaţional al Salonului InventCor 2022 este Universitatea Politehnica Timişoara, prin Facultatea de Inginerie Hunedoara.
Dezbaterile şi prezentările din cadrul manifestării vor fi transmise pe reţele de socializare, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate în cadrul unei ceremonii programată pe 16 decembrie. AGERPRES / (A, AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă)