Hunedoara: Peste 51.000 de elevi au început anul şcolar; 11 clădiri nu au autorizaţii de funcţionare

0
399

Peste 51.000 de copii din judeţul Hunedoara au început luni noul an şcolar, în unităţile de învăţământ fiind asigurate condiţiile necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

Conform datelor oficiale, 246 de unităţi de învăţământ şi-au deschis porţile pentru preşcolari şi elevi, însă 11 clădiri care deservesc aceste şcoli sau licee sunt fără autorizaţie sanitară de funcţionare.

‘Pentru astfel de situaţii, preşcolarii şi elevii au fost relocaţi şi au fost întreprinse măsuri de reabilitare care sunt în curs de derulare sau, prin diferite programe, sunt în curs de execuţie lucrări noi, la finalizarea cărora va fi depusă documentaţia în vederea eliberării autorizaţiilor sanitare de funcţionare’, a precizat inspectorul şcolar general, Ilie Pârvan.

În ceea ce priveşte transportul elevilor, unităţile de învăţământ din judeţul Hunedoara ar mai avea nevoie de 69 de microbuze şcolare pentru completarea sau pentru înnoirea parcului auto existent. În prezent, copiii sunt transportaţi la cursuri cu 116 microbuze şcolare.

Elevii din clasele gimnaziale şi cei de la liceu au primit manuale şcolare, în timp ce pentru clasele primare acestea vor fi livrate în scurt timp.

‘Pentru clasele cu nivel de învăţământ primar, în data de 9 septembrie a fost finalizată înregistrarea ultimei comenzi pentru manuale şcolare, conform programului gestionat de Ministerul Educaţiei, urmând ca aceasta să fie onorată de edituri în cel mai scurt timp’, se menţionează într-un comunicat al ISJ Hunedoara.

Sursa: AGERPRESS