AcasăStiri generaleHunedoara: Situaţia de la Primăria Simeria, discutată la Prefectură; primarul a semnat...

Hunedoara: Situaţia de la Primăria Simeria, discutată la Prefectură; primarul a semnat actele de salarii

Problemele apărute în ultimele zile la Primăria Simeria, unde peste 100 de angajaţi nu şi-au primit salariile la timp, au fost analizate luni la sediul Prefecturii Hunedoara, în cadrul unei întâlniri la care au luat parte mai mulţi reprezentanţi ai Consiliului Local Simeria.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a declarat că discuţiile au avut ca scop înţelegerea modului în care sunt gestionate anumite probleme care blochează funcţionarea Primăriei Simeria, precizând, totodată, că acţiunile sale nu au niciun fel de conotaţie politică.

‘Atât eu, cât şi consilierii locali, suntem persoane plătite din bani publici, iar eu am obligaţia de a asigura un climat social echilibrat, la nivelul întregului judeţ. Este foarte important ca cetăţenii să nu sufere din cauza unor probleme administrative generate la nivelul intern al unei instituţii. Depunem eforturi pentru a calma spiritele şi ne străduim să găsim cele mai bune soluţii, însă, după cum este foarte bine cunoscut, soluţia se regăseşte în mâna primarului’, a transmis prefectul.

În opinia sa, neplata la timp a salariilor pentru angajaţii Primăriei Simeria ‘nu este o sancţiune disciplinară legitimă’, decizia fiind asumată, în integralitate, de către primarul oraşului.

Pe de altă parte, edilul din Simeria a anunţat luni după-amiază că a semnat actele care vor permite achitarea drepturilor băneşti către salariaţii instituţiei pe care o conduce, după ce a primit documentaţiile solicitate, săptămâna trecută, unor funcţionari din primărie.

Primarul Iulius Bedea a susţinut, vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că personalul din subordine amână elaborarea unor documente sau le întocmeşte greşit pentru a se sustrage astfel sarcinilor de serviciu pe care le primeşte.

El menţionat că situaţia ‘a culminat’ în ultimele două săptămâni, când două angajate ale compartimentului de Resurse Umane au întârziat ‘nepermis de mult’ unele documente, motivând că trebuie să lucreze la salarii.

În opinia primarului din Simeria, întârzierile sunt de natură să afecteze interesele cetăţenilor oraşului, motiv pentru care edilul local a anunţat, săptămâna trecută, că va semna actele pentru plata salariilor funcţionarilor atunci când aceştia se vor achita de sarcinile de serviciu primite.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks