Iaşi: Ambasadorul Bulgariei în România a avut o întrevedere cu primarul Mihai Chirica

0
34

Ambasadorul Bulgariei în România, Radko Vlaykov, a mărturisit în cadrul unei întrevederi avute luni cu primarul Mihai Chirica că este deosebit de impresionat de municipiul Iaşi şi, în particular, de clădirea Teatrului Naţional ‘Vasile Alecsandri’, unde a asistat şi la un spectacol.

Diplomatul bulgar a spus în timpul întrevederii avute cu primarul ieşean că doreşte strângerea relaţiilor între municipalităţile din România şi Bulgaria.

‘Ambasadorul ne-a spus că doreşte organizarea de evenimente culturale şi economice, în acest sens propunând organizarea la Iaşi a unui Forum economic româno-bulgar în a doua parte a anului sau la începutul anului viitor. Am propus ca la acest Forum să fie invitate şi camerele de comerţ din Republica Moldova. De asemenea, ambasadorul a propus ca Opera ieşeană să participe cu un spectacol la festivalul de profil din Veliko Târnovo din această vară’, a declarat primarul Mihai Chirica.

Conform sursei citate, discuţiile au vizat şi strângerea relaţiilor între autorităţile române şi bulgare cu cele din zona Balcanilor, rolul strategic pe care îl joacă cele două ţări vecine la Marea Neagră, susţinerea comună pentru Republica Moldova în eforturile de integrare în Uniunea Europeană, precum şi pentru aderarea comună a României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Sursa: AGERPRESS