test
AcasăStiri generaleIaşi: Clădirea în care funcţionează Prefectura, Consiliul Judeţean şi alte instituţii va...

Iaşi: Clădirea în care funcţionează Prefectura, Consiliul Judeţean şi alte instituţii va fi renovată şi eficientizată energetic

Prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Petru Cojocaru, a semnat, vineri, contractul care vizează achiziţionarea ‘Serviciilor de Proiectare şi Execuţie Lucrări, necesare realizării obiectivului de investiţii ‘Renovarea energetică a Palatului Administrativ Iaşi”.

Prefectul Bogdan Petru Cojocaru a declarat presei că proiectul se derulează în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne.

În această clădire, construită în perioada 1964-1969, funcţionează Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi alte instituţii descentralizate.

Investiţia beneficiază de o finanţare nerambursabilă alocată în cadrul Apelului de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României şi din fonduri naţionale.

Potrivit sursei citate, valoarea contractului rezultată este de peste 44 milioane de lei, fără TVA, şi urmează a fi implementat pe o perioadă de 22 de luni, serviciile de proiectare şi execuţie lucrări urmând a fi realizate de o asociere de societăţi, cu Katar Conneg SRL lider de asociere.

‘Obiectivul general al proiectului este renovarea şi reabilitarea termică a Palatului Administrativ al judeţului Iaşi, în scopul menţinerii acesteia în stare de bună funcţionare din punct de vedere al siguranţei în exploatare, al igienei şi sănătăţii celor care utilizează acest spaţiu, în vederea asigurării accesului la servicii publice de calitate pentru cetăţeni. Intervenţiile de creştere a eficienţei energetice propuse pentru clădire în cadrul Auditului energetic vor conduce la scăderea consumului anual de energie finală în clădire, scăderea consumului anual specific de energie primară, scăderea emisiilor pentru gazele cu efect de seră şi implicit, reducerea costurilor cu utilităţile’, a declarat prefectul judeţului Iaşi.

Aceeaşi sursă precizează că după implementarea proiectului, conform specificaţiilor auditului energetic, principalele rezultate obţinute vor conduce la reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire de peste 50% faţă de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovare, la economisirea cantităţii de energie pe termen mediu şi lung, utilizarea de surse regenerabile, reducerea energiei primare şi reducerea emisiilor de CO2 cu peste 60%.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks