Iaşi: Creşte numărul persoanelor diagnosticate şi internate cu COVID-19

0
8

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ‘Sf. Parascheva’ din Iaşi, dr Florin Roşu, a informat, luni, că se înregistrează o creştere a cazurilor de pacienţi care sunt diagnosticaţi cu COVID-19, pe secţiile unităţii fiind internate mai mult de 45 de persoane cu această boală.

Potrivit sursei citate, zilnic, în triajul Spitalului de Boli Infecţioase se prezintă zilnic între 10 şi 15 persoane cu simptomatologie specifică acestei boli, dintre care aproape jumătate necesită internare.

În prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase sunt internate mai mult de 45 de persoane care au această boală.

‘În ultima perioadă am observat o creştere constantă, relativ alarmantă, a numărului de cazuri de pacienţi care prezintă simptomatologie specifică şi sunt diagnosticaţi cu boala COVID-19. Simptomatologia a variantei tomnatice a COVID-19 se manifestă prin febră, mialgii, dureri musculare, dureri articulare, modificare a tranzitului intestinal cu scaune diareice’, a declarat dr Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Medicul le-a recomandat persoanelor susceptibile de a avea această boală ca, la orice modificare a stării de bine a organismului, să se prezinte în triajul Spitalului de Boli Infecţioase pentru consultaţii, tratamentul putând fi administrat şi la domiciliu. AGERPRES / (A – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS