AcasăStiri generaleIaşi: Emisiunea de mărci poştale 'Regii României Mari. Centenarul Încoronarii', lansată marţi...

Iaşi: Emisiunea de mărci poştale ‘Regii României Mari. Centenarul Încoronarii’, lansată marţi de municipalitate

Primăria Municipiului Iaşi va aniversa centenarul încoronării Regelui Ferdinand I al României şi a Reginei Maria prin lansarea şi introducerea în circulaţie a emisiunii de mărci poştale ‘Regii României Mari. Centenarul Încoronării’.

Evenimentul va avea loc marţi, în Sala ‘Vasile Pogor’ a Palatului Roznovanu, şi face parte din manifestările organizate de municipalitate în cadrul celei de-a XXXI-a ediţii a Sărbătorilor Iaşiului. La ediţia din acest an va fi celebrat şi centenarul încoronării Regelui Ferdinand I al României şi a Reginei Maria.

‘La 15 octombrie 1922 a avut loc la Alba Iulia Încoronarea Regelui Ferdinand I al României şi a Reginei Maria a României, un eveniment de o însemnătate istorică deosebită pentru naţiunea noastră. În ziua de 31 mai 2018, la Castelul Peleş, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a conferit Municipiului Iaşi titlul de Oraş Regal, ca recunoaştere a faptului că urbea noastră a fost Capitala Regatului României în perioada 1916-1918, în contextul participării intense a ţării noastre la Primul Război Mondial. Iaşul a fost locul în care şi-au găsit pe atunci sediile Legislativul, Executivul şi Armata Regală a României’, se menţionează într-un comunicat de presă.

În cadrul manifestării de marţi prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti, directorul Institutului de Istorie ‘A. D. Xenopol’ al Academiei Române – Filiala Iaşi, va susţine o alocuţiune privind semnificaţia acestui eveniment.

De asemenea, primarul Mihai Chirica îi va înmâna titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi Cristinei Popescu, director general al Romfilatelia SA, pentru promovarea valorilor culturale ieşene şi implicarea deosebită în Programul Centenar al municipalităţii ieşene.

La eveniment vor avea loc prezentarea şi vizionarea filmului documentar ‘Regele Mihai: Drumul către casă’, realizat de producătorul american John Florescu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks