test
Acasă93Iaşi:Mai multe persoane protestează în faţa Primăriei pentru că urmează să fie...

Iaşi:Mai multe persoane protestează în faţa Primăriei pentru că urmează să fie evacuate dintr-un cămin social

Mai multe persoane protestează luni în faţa sediului Primăriei Municipiului Iaşi, una dintre ele fiind urcată pe o clădire alăturată, exprimându-şi astfel nemulţumirea că urmează să fie evacuate dintr-un cămin social amplasat pe strada Decebal.

Una dintre persoanele care protestează trebuie să fie evacuată ca urmare a unor sentinţe judecătoreşti. Este vorba despre un bărbat care a reuşit să evite forţele de ordine aflate la faţa locului şi a escaladat clădirea de lângă sediul Primăriei Municipiului Iaşi. La această oră un negociator al Jandarmeriei încearcă să îl convingă să coboare.

‘Urmează să fie evacuat din Căminul Decebal prin hotărâre judecătorească, în urma unei sentinţe de condamnare şi încarcerare la 3 ani şi 3 luni închisoare pentru lovire şi alte violenţe. Are datorii la bugetul local în cuantum de circa 16.500 de lei, majoritatea pentru contravenţii la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice’, se menţionează într-un comunicat de presă remis de Primăria Iaşi.

O altă persoană care urmează să fie evacuată din Căminul Decebal are o hotărâre judecătorească în acest sens în urma acumulării de datorii la bugetul local de 20.000 lei din amenzi contravenţionale pentru nenumărate scandaluri făcute în cămin.

‘Printre protestatari se remarcă şi doi instigatori cunoscuţi, o persoană recomandată ca artist plastic şi militant pentru un partid politic şi un fost beneficiar de servicii sociale, care a pierdut definitiv mai multe procese pentru acordarea cu prioritate a unei locuinţe sociale, şi care a acumulat deja datorii la bugetul local de 39.000 de lei, din care 34.400 lei din amenzi date de Poliţie pentru contravenţii la Legea 61/1991’, se arată în comunicatul Primăriei Iaşi.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks