Free Porn
xbporn
AcasăStiri generaleIaşi:Ministrul Burduja s-a întâlnit cu echipa Liceului de Informatică, ocupanta locului II...

Iaşi:Ministrul Burduja s-a întâlnit cu echipa Liceului de Informatică, ocupanta locului II la FIRST World Championship Houston

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, le-a transmis elevilor de la Liceul Teoretic de Informatică ‘Grigore Moisil’ din Iaşi care au participat la FIRST World Championship Houston 2023, din SUA, că trebuie să fie conştienţi de valoarea lor şi le-a recomandat să aplice pentru bursele ‘Henri Coandă’.

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la mai multe evenimente, ministrul Sebastian Burduja s-a întâlnit marţi seara şi cu elevii şi mentorii echipei de robotică din cadrul Liceului de Informatică ‘Grigore Moisil’, Peppers, abia întoarsă de la competiţia FIRST World Championship Houston 2023, din SUA.

La această competiţie, echipa de robotică ‘Peppers’ de la Liceul Teoretic de Informatică ‘Grigore Moisil’ din Iaşi a obţinut locul II la secţiunea Motivate. De asemenea, în cadrul aceleiaşi competiţii alte trei echipe, din Piteşti, Ploieşti şi Bucureşti, au fost premiate.

‘Cu toţii aţi făcut istorie. Vreau să fiţi conştienţi de valoarea pe care o aveţi. Să ştiţi că viaţa m-a purtat şi pe mine la Standford, la Harvard, şi pe la Banca Mondială. Cam peste tot ne-am mândrit cu românii, cu performanţele lor. Vă aşteptăm la bursele Henri Coandă’, a afirmat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Bursele ‘Henri Coandă’ se adresează elevilor şi studenţilor din România care participă la competiţii internaţionale ce presupun realizarea unei soluţii tehnice.

Mentor al echipei Peppers de la Liceul de Informatică ‘Grigore Moisil’ din Iaşi şi profesoară de Informatică, Mirela Ţibu a explicat că în spatele acestui succes se află foarte multă muncă.

‘Nu e deloc simplu. Este o muncă extraordinară, de cele mai multe ori după orele de curs, dar şi sâmbetele, duminicile sau în vacanţe. Asta se face cu pasiune. Am participat la un campionat extrem de mare, iar România a avut un impact extrem de puternic. Nu am fost singurii câştigători. Au mai fost trei echipe care au reprezentat România. Avem copii valoroşi, copii ale căror păreri contează. E foarte distractiv să construieşti un robot, să-l proiectezi, să înveţi să faci chestii noi, dar importantă e echipa, iar networkingul pe care l-au făcut ei în acest campionat este probabil cel mai valoros lucru pe care îl pot exploata’, a afirmat Mirela Ţibu.

Primarul Mihai Chirica a declarat că performanţa elevilor români de la Liceul Teoretic de Informatică ‘Grigore Moisil’ este cu atât mai notabilă cu cât competiţia a reunit 192 de echipe de elevi pasionaţi de robotică din 23 de ţări.

‘Peppers a demonstrat încă o dată că este o echipă talentată, pasionată şi determinată să îşi depăşească limitele şi să se impună în faţa celor mai buni competitori din lume. Peppers face cinste Iaşiului şi României prin creativitatea, ingeniozitatea şi spiritul competitiv şi este un exemplu de excelenţă şi sursă de inspiraţie pentru generaţiile viitoare de tineri pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie. Educaţia este prioritară, iar inteligenţa, creativitatea, perseverenţa şi lucrul în echipă sunt valori care trebuie să ne inspire. Noi suntem onoraţi să le susţinem’, a spus Mihai Chirica.

La ediţia din acest an a etapei mondiale de robotică FIRST World Championship Houston 2023, SUA, din partea României au participat patru echipe, toate fiind premiate. Aceste echipe sunt Ro2D2, de la Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’ din Ploieşti, TehnoZ, de la Colegiul Naţional ‘Zinca Golescu’ din Piteşti, Peppers, de la Liceul Teoretic de Informatică ‘Grigore Moisil’ din Iaşi, şi AutoVortex România, din Bucureşti.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks