AcasăStiri generaleIdeile de afaceri ale elevilor - premiate în finala proiectului naţional 'Maratonul...

Ideile de afaceri ale elevilor – premiate în finala proiectului naţional ‘Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială’

Peste 200 de elevi au prezentat în finala proiectului naţional ‘Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială’ un număr de 35 de proiecte şi idei de afaceri.

Competiţia este iniţiată de către Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene şi cu autorităţile locale, având co-organizatori ‘Primăria Generală a Municipiului Bucureşti’, ‘PROEDUS’, ‘Teatrul Nottara’, ‘Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism’ din cadrul PMB.

În prima ediţie a Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială, care s-a desfăşurat timp de 150 zile, au participat peste 5.000 de elevi din: Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanţa, Galaţi, Neamţ, Timiş, Tulcea şi din municipiul Bucureşti, informează un comunicat de presă.

Prima ediţie a competiţiei naţionale a fost câştigată de proiectul CITY BREAK, creat de o echipă de elevi a Colegiului Naţional ‘Gheorghe Munteanu Murgoci’ din Brăila, prezentat în concurs de Mario Vlaviano şi coordonat de profesorul Paul Pruş.

În clasamentul final, pe locul al doilea s-a clasat proiectul CRABAM, care dezvoltă aplicaţia NOLIGY, creat de elevii Colegiului Naţional ‘Elena Cuza’ din Bucureşti, prezentat în concurs de Alain Cristian Ciobanu şi Antonia Neacşu, coordonaţi de profesorul Marius Mîrzacu.

Locul al treilea a revenit proiectului TALK TO HAND, realizat de echipa Colegiului Economic din Buzău, având ca lider de echipă pe Karina Grigore şi profesori coordonatori Cătălina Poştovei şi Adina Enuş, prezentat ca ‘o afacere care-şi propune să aibă un impact global’, deoarece implementează ‘o aplicaţie de traducere a limbajului mimico-gestual în limbaj vorbit şi viceversa’.

‘Felicit organizatorii pentru această iniţiativă care a implicat un efort fantastic încă de la începutul anului şi care reprezintă de fapt o investiţie în viitorul ţării. Mă bucur să văd că oamenii de afaceri serioşi din România sunt preocupaţi de educaţie şi investesc muncă, resurse umane şi financiare într-un proiect care ar putea cu uşurinţă să devină un plan de ţară’, a spus Nicuşor Dan, primarul general al Municipiului Bucureşti.

Educaţia antreprenorială este esenţială pentru elevi deoarece le dezvoltă abilităţi pentru viaţă şi carieră, a afirmat primarul general al Capitalei.

‘Maratonul nu a fost doar o competiţie dedicată elevilor, ci mai degrabă un prim jalon pentru o generaţie antreprenorială clădită pe fundamentul solid al cunoaşterii, mentoratului, seriozităţii şi curajului de a-ţi urma visul. Proiectele finaliste confirmă tendinţele din lumea antreprenorilor români, reflectate şi în ultimul raport Global Entrepreneurship Monitor (GEM) 2021/2022, şi descriu nevoia de a face diferenţa într-o lume în schimbare, exact impulsul principal care-i motivează acum pe antreprenorii români. O tendinţă care reflectă generozitatea, sensibilitatea şi luciditatea tinerei generaţii, care, iată, consideră că a face diferenţa în lume este un obiectiv mai important decât tentaţia de a construi o bogăţie mare sau un venit foarte mare şi mult mai puternic decât obiectivul de a-şi câştiga existenţa. Antreprenoriatul este un pilon esenţial, deoarece doar o economie puternică, robustă, poate livra un nivel de trai rezonabil tuturor cetăţenilor unei ţări. Bunăstarea României se va sprijini pe o nouă generaţie de afaceri adaptate la schimbările inevitabile ale societăţii şi economiei globale. Cei peste 5.000 de elevi care au intrat în această fabuloasă competiţie au înţeles că afacerile de succes se bazează pe abilităţi interdisciplinare, de comunicare şi de gândire critică’, a susţinut preşedintele CONAF, Cristina Chiriac.

‘Marea Finală a Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială, un eveniment dedicat elevilor pasionaţi de antreprenoriat, iniţiat de CONAF – Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin, a demonstrat încă o dată potenţialul României. Sute de elevi din toată ţara au venit să-şi arate creativitatea prin idei personale de afaceri. De la aplicaţii mobile, la servicii turistice sau centre de îngrijire pentru bătrâni, toate au potenţial să aducă o contribuţie pozitivă societăţii’, a declarat Natalia Intotero, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Potrivit sursei citate, selecţia proiectelor de afaceri s-a bazat pe criterii care au punctat ideea de afaceri, modalitatea de implementare şi rezultatele estimate ale afacerii.

În cadrul festivităţii de premiere s-au acordat şi 12 menţiuni.

Finala Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială a fost realizată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, având co-organizatori ‘Primăria Generală a Municipiului Bucureşti’, ‘PROEDUS’, ‘Teatrul Nottara’, ‘Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism’ din cadrul PMB.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks