IGPF: 3.500 de poliţişti de frontieră vor supraveghea traficul la graniţe, în perioada minivacanţei de 1 Decembrie

0
475

Peste 3.500 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, în perioada minivacanţei de 1 Decembrie, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la graniţele României.

‘Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare minivacanţei prilejuite de Ziua Naţională a României, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a dispus măsuri suplimentare de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi materiale, la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului internaţional’, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, vineri, AGERPRES.

Echipe din cadrul IGPF se vor deplasa la structurile teritoriale în vederea asigurării sprijinului necesar în derularea activităţilor operative.

‘Menţionăm faptul că, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. Totodată, vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi’, arată sursa citată.

În vederea fluidizării traficului la graniţe, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile din statele vecine, alături de care se efectuează controlul, pentru dispunerea unor măsuri comune.

‘Având în vedere contextul dispunerii unor măsuri specifice pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, reamintim faptul că, în această perioadă, pe sensul de intrare în ţară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri, care vizează în principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuării triajului epidemiologic şi dispunerii măsurilor specifice, după caz’, mai transmite IGPF.

Poliţiştii de frontieră recomandă celor care tranzitează frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele deschise în regim internaţional şi să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

De asemenea, persoanele care doresc să tranziteze frontiera română pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizaţi, în timp real, timpii de aşteptare în funcţie de valorile de trafic prin punctele de trecere.

Sursa: AGERPRESS