IGPF: Zece cetăţeni străini, ascunşi în automarfare, descoperiţi de poliţiştii de frontieră arădeni

0
361

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand şi Nădlac II au descoperit zece cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera ascunşi în automarfare.

”În data de 26.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand au depistat, pe sensul de ieşire din ţară, într-un automarfar condus de un cetăţean turc, care transporta piese pentru instalaţii sanitare pentru o societate comercială din Franţa, şase cetăţeni din Afganistan. Aceştia sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi încercau astfel să treacă fraudulos frontiera de stat”, precizează IGPF.

Tot la aceeaşi dată, dar la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au depistat patru cetăţeni din Afganistan ascunşi într-un autovehicul condus de un şofer turc, care transporta textile şi anvelope pentru o societate comercială din Suedia.

Cei patru, solicitanţi de azil în ţara noastră, intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: AGERPRESS