AcasăStiri generaleIGPR: Două persoane, sub control judiciar pentru braconaj cinegetic

IGPR: Două persoane, sub control judiciar pentru braconaj cinegetic

Două persoane sunt cercetate sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci.

După percheziţii, şapte persoane au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri. Prejudiciul cauzat este de peste 24.000 de euro.

‘A fost organizată o acţiune de prindere, în flagrant delict, a unor persoane care ar fi săvârşit fapte de braconaj, în zona montană Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea. Totodată, au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare, în oraşul Novaci, municipiul Deva, judeţul Hunedoara şi localitatea Voineasa, judeţul Vâlcea, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic’, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, luni, AGERPRES.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, opt arme de vânătoare, deţinute legal, un amortizor de sunet, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 585 de cartuşe de vânătoare, 280 de kilograme de carne de vânat, opt trofee de cervide, trei topoare şi 4.300 de ţigarete, deţinute în afara unui antrepozit fiscal, fără a avea timbru de marcaj fiscal.

De asemenea, două autoturisme de teren au fost indisponibilizate.

Pe data de 1 octombrie, faţă de două persoane a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi pe 2 octombrie măsura a fost luată faţă de alte cinci persoane.

‘Faţă de cele două persoane reţinute la data de 1 octombrie a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile’, arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic Gorj, precum şi Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Hunedoara.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks