AcasăStiri generaleIGPR: Peste 5.600 de amenzi aplicate într-o singură zi pentru nerespectarea măsurilor...

IGPR: Peste 5.600 de amenzi aplicate într-o singură zi pentru nerespectarea măsurilor privind combaterea COVID-19

Peste 5.600 de amenzi, în valoare de aproximativ 1,6 milioane de lei, au fost aplicate de autorităţi, în ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni de verificare a respectării măsurilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis, joi, AGERPRES, poliţiştii şi reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

‘Astfel, peste 7.400 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 824 acţiuni de verificare la nivel naţional. Au fost efectuate 71.976 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. În urma acţiunilor punctuale de control, au fost aplicate 5.677 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.591.004 de lei’, se precizează în comunicat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks