test
AcasăStiri generaleIGSU: 92 de incendii stinse şi 304 intervenţii ale pompierilor în ultimele...

IGSU: 92 de incendii stinse şi 304 intervenţii ale pompierilor în ultimele 24 de ore

Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, pentru gestionarea a 1.716 situaţii de urgenţă şi au intervenit pentru stingerea a 92 incendii, precum şi în alte 304 intervenţii destinate protecţiei comunităţilor şi a bunurilor acestora.

Cele mai multe solicitări au fost înregistrate pentru acordarea de prim ajutor, 1.331 de persoane fiind asistate medical.

‘De asemenea, în perioada de referinţă, echipajele de descarcerare şi prim ajutor au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere’, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, joi, AGERPRES.

Totodată, pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii militari au salvat nouă persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile desfăşurate pentru stingerea incendiilor şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, peste 3.400 de pompieri militari, cu peste 2.800 de mijloace tehnice, au fost la datorie pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă.

Salvatorii au acţionat în 35 de localităţi din 18 judeţe pentru evacuarea apei din opt case, 81 curţi, o anexă gospodărească, 29 beciuri/subsoluri, precum şi pentru degajarea a 11 copaci căzuţi pe carosabil, fiind avariate două autoturisme şi două imobile.

‘În continuare, echipajele operative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, la solicitările de sprijin primite din partea autorităţilor şi cetăţenilor. Evoluţia situaţiilor de urgenţă va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns’, arată sursa citată.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks