Zăpada din luna februarie aduce bucurie copiilor, dar nici animalele nu rămân indiferente, în special urşii, dovadă şi comportamentul lui Baloo de la cea mai veche grădină zoologică din ţară, cea de la Sibiu. Ursul de aici profită de fiecare ninsoare pentru a se juca.
Deşi este bătrân, are 24 de ani, Baloo se comportă asemenea unui copil şi poate fi văzut de vizitatori cum se joacă singur în zăpadă sau cu un cauciuc agăţat în interiorul ţarcului său.
‘Momentan, avem un singur urs, pe Baloo, care are 24 de ani. Este un urs bătrân, în mod normal ei trăiesc în jur de 30 de ani, dar momentan se ţine bine şi cum vedeţi se şi joacă foarte frumos, în zăpadă’, a declarat pentru AGERPRES directorul Grădinii Zoologice din Sibiu, Marius Lunca.
Vizitatorii pot vedea şi alte animale care se bucură de zăpada din belşug, la Zoo Sibiu: lupii, mai ales cei albi, dar şi tigrii. Animalele care nu suportă gerul sunt protejate la Zoo Sibiu în clădiri modernizate, unde au căldură şi sunt hrănite şi îngrijite. În aceste spaţii, vizitatorii pot intra şi pot vedea animalele prin nişte geamuri foarte mari, din sticlă special concepută să reziste în orice situaţie.
‘Acum îl vedem pe urs că se joacă cu acest cauciuc, dar peste câteva minute, ore, putem vedea lupii cum aleargă în ţarc şi se joacă în zăpadă, tigrii, la fel sunt foarte jucăuşi, în momentul în care văd zăpada, deci nu numai ursul este jucăuş. La Zoo Sibiu poţi să vii să vezi toate animalele, atât pe timp de iarnă, cât şi pe timp de vară, dar în special iarna puteţi vedea în exterior lupii, lupii albi, ursul, tigrii şi anumite ierbivore care sunt în ţarcuri. Dacă vremea este prea rece, atunci le vedeţi pe interior. Avem clădiri frumos făcute pentru lei, pentru jaguari, pentru zebre şi alte animale’, a mai spus Marius Lunca.
Baloo este un urs brun românesc. Este singurul urs ce poate fi admirat la Zoo Sibiu.
Ursul brun este un animal, de obicei, nocturn şi solitar, potrivit informaţiilor prezentate pe site-ul oficial al Grădinii Zoologice din Sibiu.
Zoo Sibiu se află la marginea municipiului, într-o rezervaţie naturală – pădurea Dumbrava.
Un bilet de acces costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, elevi, pensionari. Copiii cu vârsta sub 3 ani şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de acces gratuit.