AcasăStiri generaleIncendiu Colectiv - opt ani de la tragedie/Sibiu: Încă există spaţii fără...

Incendiu Colectiv – opt ani de la tragedie/Sibiu: Încă există spaţii fără autorizaţie de securitate la incendiu

Multe dintre spaţiile care prezentau un pericol de incendiu în urmă cu opt ani au devenit mai sigure şi au acum autorizaţie de securitate la incendiu, dar încă mai există locuri unde oamenii îşi petrec timpul liber care nu au această autorizaţie în judeţul Sibiu, a declarat marţi, adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Laurenţiu Anastasiu.

La opt ani de la incendiul de la Colectiv, ISU transmite că în judeţul Sibiu ‘lucrurile au mers spre bine’.

‘Considerăm că s-a evoluat din punct de vedere al securităţii la incendiu şi aici mă refer la judeţul Sibiu, pentru că după incendiul de la Colectiv s-au executat controale mai ales la acele spaţii care erau cu probleme la nivelul judeţului Sibiu şi aici mă refer la spaţiile care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Multe dintre ele s-au autorizat între timp, pentru că sancţiunile au devenit mult mai aspre şi automat au preferat să intre în legalitate decât să plătească acele sancţiuni. În continuare efectuăm controale mai ales la obiectivele care au lipsa autorizaţiei şi putem vedea şi o creştere a autorizaţiilor emise în ultimii ani, în acest sens. Considerăm că lucrurile au mers spre bine şi credem că la nivelul judeţului Sibiu încet-încet încercăm să aducem lucrurile spre normalitate’, a precizat Laurenţiu Anastasiu.

Potrivit reprezentantului ISU Sibiu, în judeţ încă există spaţii fără autorizaţie de securitate la incendiu.

‘Nu pot să vă dau o cifră exactă câte sunt în acest moment, fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar există obligativitatea afişării acelui mesaj ‘acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu’ ca să conştientizăm populaţia că este într-un spaţiu fără autorizaţie. Şi acel lucru ridică semne de întrebare dacă vrei să te duci acolo şi să te distrezi sau să serveşti masa sau preferi un loc mai sigur’, a explicat Laurenţiu Anastasiu.

Întrebat dacă un afiş pus pe uşa unui local fără autorizaţie de securitate la incendiu este suficient pentru a proteja populaţia, Anastasiu a răspuns: ‘Încercăm să-i prevenim şi să-i anunţăm despre riscul la care se expun.’

ISU Sibiu nu a putut preciza deocamdată câte spaţii nu au în prezent autorizaţie de securitate la incendiu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks