AcasăStiri generaleInstalaţii artistice realizate de către elevi din materiale reciclabile vor fi expuse...

Instalaţii artistice realizate de către elevi din materiale reciclabile vor fi expuse în curţile a 3 şcoli bucureştene

Elevii de la Şcoala Gimnazială 5, Şcoala Gimnazială ‘Vasile Alecsandri’ şi de la Liceul Teoretic Naţional din Bucureşti vor realiza din materiale reciclabile trei instalaţii artistice, în cadrul proiectului de educaţie sustenabilă ‘Jucării altfel’, transmite ARCUB.

Iniţiat de artista Doriana Memet, ‘Jucării altfel’ este unul dintre proiectele câştigătoare ale Burselor de idei ‘Bucureşti RE:imaginat’ care sunt implementate de ARCUB. Pe 1 octombrie, ‘Jucăriile altfel’ realizate de micii artişti vor putea fi vizitate de ‘Sâmbăta porţilor deschise’ în curţile şcolilor înscrise în proiect. Aceste instalaţii vor rămâne pe tot parcursul anului şcolar 2022-2023 în curţile instituţiilor de învăţământ participante.

‘Elevii vor fi coordonaţi de artiştii plastici Iulia Nicolae, Cilem Turkoz şi Doriana Memet, care îi vor învăţa pe cei mici principiile consumului responsabil, avantajele minimalismului, principiul celor 5 R (refuză, redu, repară, reconstruieşte, reciclează), importanţa reciclării şi modalităţile în care ei pot ajuta la ecologizarea mediului încojurător. Pe parcursul proiectului, toţi elevii vor lua parte la o campanie de educare privind colectarea selectivă a gunoaielor şi vor fi invitaţi să recicleze hârtie, PET-uri, conserve şi resturi textile care vor fi folosite apoi la construcţia jucăriilor’, transmite ARCUB.

Totodată, elevii vor adresa o scrisoare deschisă către Primăria Sectorului 1 în care vor anunţa disponibilitatea de a colecta selectiv.

‘Suntem conştienţi că la nivel de oraş, chiar dacă mâine ar începe colectarea selectivă a gunoaielor, aceasta nu ar fi posibilă fără o amplă campanie de educare a populaţiei. Iniţiativa ‘Jucării altfel’ vine în întâmpinarea unei nevoi ce se preconizează a deveni stringentă în viitorul apropiat, motiv pentru care îi pregătim pe cei mici, responsabilizându-i în şcoală astfel încât ei la rândul lor să genereze schimbări în comunităţile în care vor acţiona: în familie, între prieteni şi vecini’, a precizat Doriana Memet.

Aflat la prima ediţie, Programul Bucureşti RE:imaginat – Burse de idei pentru proiecte culturale îşi propune dezvoltarea unui portofoliu de idei transformatoare pentru oraş şi comunitate. Deschis exclusiv persoanelor fizice sau grupurilor de persoane active în viaţa creativă a Bucureştiului, programul a urmărit coagularea unor idei de proiecte care să crească accesul la spaţiile publice şi atractivitatea acestora pentru cetăţenii oraşului, care să-i aducă laolaltă şi să contribuie la consolidarea identităţii comunitare şi de cartier.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks