Intersecţie din municipiul Botoşani inundată, iar o maşină a rămas blocată în apă

0
222

intersecţie din municipiul Botoşani a fost inundată, duminică după-amiază, în urma unor ploi torenţiale, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, un autoturism a rămas blocat în apă, iar şoferiţa a sunat la 112 cerând sprijinul pompierilor.

‘Pompierii militari şi voluntari au intervenit în intersecţia străzilor Împărat Traian cu Octav Onicescu, acolo unde, din cauza ploii abundente s-a acumulat apă pe şosea. O femeie a sunat la 112 că nu mai poate înainta cu autoturismul din cauza apei şi cetăţenii care locuiesc la casele din zonă au cerut ajutor, îngrijoraţi că apa le-ar putea intra in curţi. Salvatorii au reuşit într-un timp foarte scurt să evacueze apă, desfundând rigole stradale care erau colmatate. Pentru ca circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii normale, aceştia au împins autoturismul până într-o zonă în care nu blochează traficul’, au precizat oficialii ISU.

De asemenea, pompierii voluntari din oraşul Ştefăneşti au intervenit pentru evacuarea apei din două curţi, iar drumarii pentru înlăturarea unui copac căzut pe drumul naţional DN 24 C între localităţile Manoleasa şi Ştefăneşti.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, cel mai mult a plouat la Stânca, respectiv 49 l/mp.

Până luni seara, la ora 22.00, judeţul Botoşani se află sub o avertizare meteo tip Cod galben de instabilitate atmosferică.

Sursa: AGERPRESS