Free Porn
xbporn
Acasă55Iohannis afirmă că România a depăşit jumătate din ţintele implementării Agendei 2030...

Iohannis afirmă că România a depăşit jumătate din ţintele implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă

Trimisul special al AGERPRES, Oana Ghiţă, transmite: România şi-a atins deja 62% din ţintele naţionale ale implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă, a afirmat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

El a avut o intervenţie în cadrul Summitului privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă – Dialogul Liderilor, cuprins în agenda Adunării Generale a ONU.

Şeful statului a citat cifre din Raportul Naţional Voluntar privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) din 2023 şi a subliniat că România ‘a făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte ODD-urile asociate protecţiei mediului şi limitării schimbărilor climatice’.

În acest sens, a menţionat dezvoltarea suplimentară a structurilor instituţionale pentru implementarea ODD-urilor, formarea experţilor în dezvoltare durabilă şi stabilirea setului naţional de indicatori de dezvoltare durabilă.

‘Aceste realizări au fost facilitate de parteneriate regionale solide şi prin implicarea instituţiilor multilaterale’, a precizat şeful statului şi a făcut apel la unitate şi solidaritate.

‘Au mai rămas doar şapte ani până în 2030! Mai avem puţin timp şi trebuie să ne intensificăm cooperarea. Anii rămaşi trebuie folosiţi pentru acţiuni generatoare de rezultate care nu sunt posibile fără unitate, solidaritate şi implicare puternică în cadru multilateral. Trebuie să consolidăm în continuare Sistemul de Dezvoltare al ONU, să monitorizăm mai bine implementarea ODD-urilor şi să fundamentăm politicile de dezvoltare pe ştiinţă şi date de calitate’, a arătat Iohannis, transmiţând celor prezenţi că România le este un partener ‘în construirea unei societăţi şi a unei economii durabile’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks