Iohannis: E supărător să vedem iarăşi un val de infectări COVID; ministrul Sănătăţii nu se gândeşte la măsuri restrictive

0
259

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este supărător că există un nou val de infectări cu noul coronavirus, arătând că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre acest subiect, iar acesta i-a transmis că nu se gândeşte la măsuri restrictive, ci la recomandări.

‘Este supărător să vedem că iarăşi creşte un val de infectări. Se pare totuşi că în această etapă, pentru aceste forme de virus, vaccinul existent nu are efectul pe care l-am sperat şi pe care ni l-am dorit. Pe de altă parte, cel puţin statisticile spun că nu se produc forme mai grave decât până acum. Am discutat această chestiune cu ministrul Sănătăţii, care gestionează întreaga paletă de măsuri, şi domnul ministru mi-a spus că nu se gândeşte la măsuri restrictive, ci în continuare la recomandări în acest domeniu. Eu sper să aibă dreptate şi să rămânem la atât. Dar o grijă faţă de propria persoană şi faţă de cei apropiaţi este de bun augur în aceste vremuri’, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Iohannis a fost întrebat cu privire la creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Sursa: AGERPRESS