Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că una dintre cele mai importante provocări ale unui lider este aceea de a găsi metodele prin care să dea şansa tinerilor de a-şi manifesta creativitatea şi de a-şi pune cunoştinţele în practică.
Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia Şcolii de Vară a Tineretului Naţional Liberal ‘Next Level Leadership’. Mesajul a fost prezentat de către Cătălina Galer, consilier de stat – Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.
‘Tema din acest an, ‘Next Level Leadership’, este foarte potrivită pentru contextul internaţional în care ne aflăm, dominat de crize multiple şi de provocări complexe. Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile, de a le gestiona şi aloca în mod eficient şi sustenabil, astfel încât impactul negativ generat de anumite evenimente să fie extrem de limitat. Una dintre cele mai importante provocări ale unui lider este aceea de a găsi metodele prin care să dea şansa tinerilor de a-şi manifesta creativitatea şi de a-şi pune cunoştinţele în practică’, a afirmat Iohannis în mesajul său.
El a adăugat că sunt foarte mulţi tineri care au un potenţial uriaş, dar care nu sunt încurajaţi şi cărora nu li se oferă cadrul în care să se poată manifesta.
‘Când acest lucru se întâmplă, pierdem noi toţi, pierde întreaga societate. Energia voastră debordantă şi capitalul de inventivitate rămân, fără îndoială, cele mai de preţ resurse ale oricărei societăţi’, le-a transmis şeful statului tinerilor liberali.
Klaus Iohannis a mai spus că orice decizie de impact luată la nivelul autorităţilor centrale şi locale produce efecte care vor ‘contura’ viitorul tinerilor.
‘Astfel, fac un apel pentru o participare cât mai extinsă şi activă din partea voastră la dezbaterile asupra politicilor care vizează comunităţile din care faceţi parte. Este fundamental ca proiectele care se află acum în dezbatere sau cele viitoare să cuprindă viziunea voastră. Vă încurajez să vă faceţi auzite vocile şi să aveţi încredere în voi, în convingerile şi în capacităţile voastre. Îmi doresc să vă ghidaţi după valori şi principii sănătoase, să fiţi tot timpul bine informaţi şi deschişi către cunoaştere, să vegheaţi la starea democraţiei şi să o revitalizaţi prin iniţiativele voastre, să semnalaţi şi să vă opuneţi derapajelor de orice tip, să pledaţi întotdeauna pentru transparenţă şi echitate şi să fiţi mai implicaţi în procesele şi deciziile care vă privesc. Vă asigur de întreaga mea susţinere şi sunt convins că lecţiile învăţate pe parcursul acestor zile vă vor ajuta în viitor în luarea celor mai bune decizii şi, totodată, vă vor oferi imboldul necesar pentru a produce schimbările de care avem nevoie în România’, a încheiat şeful statului.