AcasăStiri generaleIonel Arsene: CJ Neamţ va construit un pod nou, lung de 100...

Ionel Arsene: CJ Neamţ va construit un pod nou, lung de 100 metri, pe râul ‘Amintirilor din copilărie’

Consiliul Judeţean Neamţ construieşte un pod nou, lung de 100 de metri, peste râul Ozana din Târgu Neamţ, pe drumul judeţean DJ 157F.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat luni că podul va avea o lăţime de 12 metri urmând să fie amenajate şi trotuare pentru siguranţa pietonilor.

‘Este al patrulea obiectiv de acest gen care se realizează peste râul ‘Amintirilor din copilărie’ ale lui Creangă şi va înlesni accesul către mănăstirile Secu, Sihăstria şi Sihla. Actualul pod a fost făcut în trecut pentru a fi posibil transportul masei lemnoase exploatate din pădurile din zonă, dar este un pod îngust, care prezintă degradări substanţiale, are o singură cale de acces şi nu mai corespunde cerinţelor de circulaţie. Pentru un pod nou este necesară crearea unei variante ocolitoare pe care se va desfăşura traficul pe perioada derulării lucrărilor şi deja se lucrează la această rută temporară’, a scris, pe Facebook, Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a subliniat că odată cu punerea în trafic a noului pod va fi facilitat accesul tuturor celor interesaţi să ajungă la mănăstirile din zona Târgu-Neamţ dar şi la celelalte obiective turistice.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks