test
Acasă55Ionel Dancă anunţă sesizarea CNCD pentru afirmaţiile la adresa reprezentantului minorităţii germane,...

Ionel Dancă anunţă sesizarea CNCD pentru afirmaţiile la adresa reprezentantului minorităţii germane, Ovidiu Ganţ

Deputatul neafiliat Ionel Dancă anunţă că, în calitate de preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania, a solicitat parlamentarilor din acest grup iniţierea unui demers comun pentru sesizarea CNCD cu privire la afirmaţiile unui parlamentar român la adresa reprezentantului minorităţii germane, Ovidiu Ganţ.

‘Afirmaţiile în cauză, pe care nu doresc să le reproduc, reprezintă o discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform prevederilor legale în vigoare şi trebuie sancţionate de către CNCD pentru a opri proliferarea unor astfel de acuzaţii în societate. De la agresiuni verbale şi stigmatizări colective până la violenţa fizică şi agresiunea asupra unor grupuri sociale nu mai este decât un pas, un pas extrem de periculos pentru societate şi pentru democraţie’, a scris Dancă, miercuri, pe Facebook.

El afirmă că ‘scandalurile cu injurii şi invective din Parlamentul României nu rezolvă problemele românilor’.

‘Dimpotrivă, sunt nu numai o abatere de la normele de bun simţ, care poate degenera în fenomene sociale mult mai grave, dar sunt şi o abatere populistă de la problemele reale ale românilor. Toţi protagoniştii acestor mascarade publice, atât din Opoziţie, cât şi din coaliţia PSD – PNL de la Putere, sunt complici la escaladarea tensiunilor artificiale din societate şi la degradarea acţiunilor politice şi se fac vinovaţi de trădarea cetăţenilor care i-au votat pentru a guverna şi legifera în interesul tuturor românilor. Nu suntem toţi la fel şi nu este totul permis în numele românilor care ne-au votat. Guvernul şi Parlamentul României trebuie să vină cu soluţii la problemelor românilor, iar derapajele de la normele democratice şi încălcările legii trebuie sancţionate’, a mai scris deputatul.

Ovidiu Ganţ a declarat miercuri că parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit ‘nazist’ şi a solicitat Parchetului General să se autosesizeze pentru această faptă.

‘Astăzi dimineaţă, în timpul şedinţei de regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist, insistând în continuare, citez – ‘ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti”, a afirmat Ganţ, în plenul Camerei Deputaţilor.

Ciprian Titi Stoica a respins ulterior acuzaţiile, susţinând că el a catalogat ‘naziste’ metodele folosite în Comisia de regulament şi că poate să demonstreze acest lucru, pentru că ‘este totul filmat’.

‘Am spus foarte clar: contextul în care s-a desfăşurat această şedinţă a fost unul în răspăr cu normele constituţionale, cu normele Comisiei de la Veneţia privind transparenţa, iar asemenea fapte de a cataloga şi pedepsi un grup întreg pentru tot ce face un individ sunt metode naziste. De aceea, m-am şi adresat cu acest cuvânt. Şi, în plus, a fost o declaraţie politică, am şi spus că este totul filmat şi se poate dovedi, instanţele de judecată îşi vor face treaba în această speţă şi o vor lămuri’, a afirmat Stoica.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks