AcasăStiri generaleISU Gorj: Nu au fost apeluri prin care să fie semnalate efecte...

ISU Gorj: Nu au fost apeluri prin care să fie semnalate efecte ale cutremurului cu magnitudinea de 4,3

Nu a fost primit niciun apel la numărul de urgenţă 112 prin care să fie semnalate efecte ale cutremurului cu magnitudinea de 4,3 produs vineri în judeţul Gorj, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Florin Chisim.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 8,7 kilometri.

‘La ora 11:11:41, în judeţul Gorj, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,3, la adâncimea de 8,7 km. Cutremurul s-a simţit şi în municipiul Târgu Jiu, însă, din fericire, dispeceratul ISU Gorj nu a primit niciun apel prin care să fie semnalate efecte ale acestui cutremur. Reaminim faptul că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora! Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)’, a transmis Florin Chisim.

Un nou cutremur mediu s-a produs vineri, la ora 11:11, în Oltenia, judeţul Gorj, la adâncimea de 15 kilometri, conform datelor Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la 104 km nord-vest de Craiova, 107 km sud-vest de Sibiu, 139 km vest de Piteşti, 165 km sud-est de Timişoara, 184 km sud-est de Arad şi 184 km sud de Cluj-Napoca.

Vineri, în zonă au mai avut loc două cutremure mai mici, unul la ora 7:08, cu magnitudine 2,4, la o adâncime de 4 km, şi altul la ora 00:18, cu magnitudine 2,9, la adâncimea de 3 km.

Marţi, 14 februarie, în judeţul Gorj s-a produs un cutremur cu magnitudine 5,7, cel mai mare produs vreodată în zona respectivă. Cu o zi înainte a avut loc un seism cu magnitudine 5,2, la o adâncime de 16 km.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks