AcasăPoliticaIulian Ionescu, directorul ECOPOLITIC, despre senzaționalul și transumanistul experiment chinez: “Orașul ORWELL”!

Iulian Ionescu, directorul ECOPOLITIC, despre senzaționalul și transumanistul experiment chinez: “Orașul ORWELL”!

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Iulian Ionescu, directorul ECOPOLITIC Media Group, aflat în China, a analizat cum funcționează singura mare putere mondială condusă exclusiv de către Partidul Comunist, inclusiv cu studiul de caz al orașelor de 15 minute, care acolo sunt deja o realitate, scrie solidnews.ro.

Jurnalistul Iulian Ionescu a fost invitat de către Direcția de Externe a Partidului Comunist Chinez, prin Ambasada Chinei din România, să viziteze Beijingul și să vadă ce este cu adevărat un oraș de 15 minute, cum funcționează și cum s-a creat. Orașul de 15 minute Xiongan a fost construit de la zero, lângă Beijing, pe un teritoriu de zeci de km2. În 2017 s-a luat decizia de către președintele Chinei să se decongestioneze zona centrală a Beijingului, motiv pentru care s-a hotărât mutarea unei părți a sistemului administrativ într-o altă zonă a capitalei. Se dorește ca în acest nou oraș să se mute sediile celor mai importante companii chinezești, dar să fie mutate și părți ale sistemului universitar, economic și chiar administrativ. S-a construit și infrastructura terestră și feroviară pentru a face legătura cu noul oraș și s-a făcut chiar și un aeroport.

Cetățenii din anumite localități sărace au fost deja relocați în blocuri din acest nou oraș, comuna lor inițială dispărând. Chinezii săraci vor primi în noul oraș în care vor locui cazare și un venit lunar care să le acopere toate nevoile. Alături de cetățenii de rând, este adusă în noul oraș și o parte din administrația comunei, aceasta constituind un soi de departament social menit să păstreze în permanență contactul cu cetățenii și să comunice nevoile acestora forurilor superioare. Ulterior, cu acceptul cetățenilor, începe monitorizarea utilităților și facilităților folosite de aceștia în noile lor locuințe, monitorizare care se va face cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Prin această monitorizare și raționalizare, se creează un experiment uriaș menit să ducă conceptul de inginerie socială la un alt nivel.

Sunt camere de supraveghere instalate peste tot, traversarea orașului se face prin subteran, iar străzile sunt mai mult goale, deși chinezii se laudă că orașul este deja populat de 1,2 milioane de locuitori. Comunitatea care se va muta în acest oraș va avea un așa numit „punctaj comunitar”, adunând puncte în funcție de participările la evenimentele culturale, sociale ale comunității. Acest punctaj comunitar ar urma să fie convertit într-o monedă virtuală ce va fi folosită în viața de zi cu zi a cetățenilor. Oamenii care sunt cuminți și respectă cu strictețe regulamentele beneficiază de fel de fel de facilități, inclusiv de avantaje în achiziția de locuințe.

Se va implementa un sistem prin care un reprezentant al Partidului va fi responsabil pentru câte 10 familii. Inteligența Artificială va putea să emită periodic evaluări ale situației familiilor în baza monitorizării activității și consumului zilnic. Construcția orașului se bazează pe ideea că fiecare cetățean trebuie să poată ajunge în doar 15 minute la locul de muncă, la școală, la magazin, spital și alte astfel de servicii. În doar câțiva ani s-au investit 100 de miliarde de euro în construcția orașului și se preconizează ca până în 2035 să se finalizeze și să se perfecționeze această invenție, cu investiții anuale de 30 de miliarde de euro. Investiția uriașă se justifică tocmai prin crearea unui mediu propice experimentului social început. Este vorba despre o depersonalizare a individului de o dezrădăcinare a acestuia, arată solidnews.ro.

Articolul Iulian Ionescu, directorul ECOPOLITIC, despre senzaționalul și transumanistul experiment chinez: “Orașul ORWELL”! apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks