Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după ce vizitat Casa Sclavilor din insula senegaleză Goree – un fost purgatoriu al comerţului cu sclavi unde, după ce erau selectaţi de proprietarii lor albi, africanii apţi de muncă erau ţinuţi până la îmbarcare – că istoria tristă, inumană şi imorală pe care a avut-o acest loc trebuie să îi inspire pe politicieni să se implice, relatează Libertatea.
„Istoria nu putem să o schimbăm, dar putem să tragem învăţăminte importante de aici. Istoria tristă, inumană şi imorală pe care a avut-o acest loc trebuie să ne inspire să ne implicăm noi, politicienii, efectiv, pentru a învăţa din acest trecut trist să construim un viitor mult mai bun pentru oameni.
Probabil cel mai important lucru care se poate învăţa de aici este că trebuie să ne implicăm şi să luptăm pentru drepturile omului, pentru că toţi suntem egali.
Şi, în acelaşi fel, cred că este extrem de important să învăţăm să ne respectăm reciproc, pentru că nu este suficient să ne considerăm egali, trebuie să ne şi considerăm respectaţi unii faţă de ceilalţi.
Vă doresc să păstraţi acest monument al unei istorii triste şi, prin cei care vă vizitează, să reuşiţi, pentru comunitatea dumneavoastră, pentru comunitatea africană, să construiţi un viitor mult mai luminos.”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de
Libertatea.
Articolul Klaus Iohannis după vizita la Casa Sclavilor: „Istoria nu putem să o schimbăm, dar putem să tragem învăţăminte” apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro