test
AcasăPoliticaLiderul Wagner ameninţă cu retragerea mercenarilor săi din Bahmut

Liderul Wagner ameninţă cu retragerea mercenarilor săi din Bahmut

Şeful grupării ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a ameninţat vineri că îşi va retrage miercurea viitoare unităţile din oraşul Bahmut, din estul Ucrainei, din cauza lipsei de muniţie şi a numărului mare de pierderi în rândurile soldaţilor săi, transmite EFE, scrie Agerpres.

Într-un video postat pe Telegram, Prigojin declară „în numele luptătorilor Wagner, al comandamentului Wagner, că pe 10 mai 2023 vom fi obligaţi să predăm poziţiile din oraşul Bahmut unităţilor Ministerului Apărării şi să redistribuim mercenarii în spatele frontului pentru a ne linge rănile”.

„Retrag unităţile Grupului Wagner din Bahmut deoarece, prin lipsa de muniţie, acestea sunt condamnate la o moarte fără sens”, a subliniat el, adresându-se „şefului de Stat Major, Valeri Gherasimov, ministrului Apărării, Serghei Şoigu, comandantului-şef Vladimir Putin şi poporului rus”.

Reuters notează că nu este clar dacă declaraţia lui Prigojin poate fi luată în considerare deoarece acesta a postat frecvent comentarii impulsive în trecut. Doar săptămâna trecută a retras o declaraţie despre care a spus că a făcut-o ca pe o „glumă”.

Într-o postare anterioară, vineri dimineaţă, Prigojin s-a plâns de lipsa de muniţie şi a proferat insulte la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi a şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov.

sursa – AGERPRES

Articolul Liderul Wagner ameninţă cu retragerea mercenarilor săi din Bahmut apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks