AcasăPoliticaLilian Scripnic (AUR): Este imperativ ca Guvernul României să prioritizeze siguranța cetățenilor...

Lilian Scripnic (AUR): Este imperativ ca Guvernul României să prioritizeze siguranța cetățenilor și să investească în aeronave de luptă care să corespundă celor mai înalte standarde de performanță

Deputatul Lilian Scripnic (AUR) spune că este imperativ ca Guvernul României să prioritizeze siguranța cetățenilor și să investească în aeronave de luptă care să corespundă celor mai înalte standarde de performanță.
”Primele trei aeronave F-16 Fighting Falcon, achiziționate din Norvegia, au fost recepționate la Câmpia Turzii.
Această achiziție strategică va consolida apărarea spațiului aerian național și NATO, asigurând o reacție rapidă și eficientă în timp de pace și în situații de criză prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comandă NATO.
Cu toate acestea, este esențial să recunoaștem că versiunea F-16 A/B, pe care România a ales să o achiziționeze, reprezintă o variantă mai veche și mai puțin capabilă comparativ cu standardele moderne. Este cunoscut faptul că Mig-29, utilizat anterior de forțele rusești și conceput pentru a se confrunta cu F-16, a fost înlocuit datorită vechimii sale.
În acest context, este imperativ ca Guvernul României să prioritizeze siguranța cetățenilor și să investească în aeronave de luptă care să corespundă celor mai înalte standarde de performanță și tehnologie.
Avem responsabilitatea de a ne asigura că deciziile luate reflectă nevoia de securitate și progres. Este nevoie de investiții într-o forță aeriană capabilă să protejeze cerul României acum și în viitor.

Articolul Lilian Scripnic (AUR): Este imperativ ca Guvernul României să prioritizeze siguranța cetățenilor și să investească în aeronave de luptă care să corespundă celor mai înalte standarde de performanță apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks