Turismul în Moldova este în ascensiune și se adresează turiștilor în căutare de locuri pitorești și peisaje naturale parcă desprinse din basme.
În special bucureștenii au nevoie cât mai mult de uniunea lor cu natura, mai cu seamă că un procent mult prea mare din oraș este acoperit de clădiri înalte și îngrămădit de mașini care mai de care mai puternice ce adâncesc puținele zone verzi.
Iată care sunt locurile perfecte pentru bucureșteni într-un city break la vecinii noștri frați!
Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi: se află în partea de est a Republicii Moldova, la doar 60 de km de Capitală, în defileul stâncos al râului Răut, aproape de vărsare în fluviul Nistru.
Mănăstirea Țîpova: este pe malul stâncos al Nistrului la aproximativ 100 km de nord de Chișinău, acolo unde se găsește cea mai mare mănăstire rupestră ortodoxă din Moldova, considerată și una din cele mai mari din Europa.
Cetatea Soroca: locația se găsește la mijlocul orașului Soroca, la aproximativ 160 km spre nord de Chișinău și reprezintă cartea de vizită a orașului cu același nume.
Lunca Prutului de Jos: rezervația științifică Prutul de Jos este o arie protejată spectaculoasă ce este amplasată în cursul de jos al râului Prut, incluzând Lacul Beleu și împrejurimile sale, în sud-vestul Republicii Moldova.
Acestea sunt doar câteva recomandări.Revenim și cu alte obiective în alte articole.
Articolul Locuri autentice din Republica Moldova: ce pot vizita bucureștenii acolo într-un city break veritabil? apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro