AcasăOpiniiLuis-Vicențiu Lazarus (NI), despre cooperarea administrativă în domeniul fiscal: asistăm la o...

Luis-Vicențiu Lazarus (NI), despre cooperarea administrativă în domeniul fiscal: asistăm la o nouă extindere a controlului supranațional asupra statelor membre UE și asupra cetățenilor lor

Deputatul neafiliat în Parlamentul European Luis-Vicențiu Lazarus (NI) are o pozitie legata de Raportul referitor la propunerea de directivă a Consiliului de modificare a Directivei 2011/16/UE privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal [COM(2024)0497 – C10-0169/2024 – 2024/0276(CNS)], precizand ca: COM(2024) 0497, o nouă propunere prin care Bruxelles-ul ne promite transparență și eficiență fiscală. Însă, asistăm la o nouă extindere a controlului supranațional asupra statelor membre și asupra cetățenilor lor.

Redăm în continuare, integral, opiniile transmise de catre deputatul neafiliat în Parlamentul European Luis-Vicențiu Lazarus (NI):

COM(2024) 0497, o nouă propunere prin care Bruxelles-ul ne promite transparență și eficiență fiscală. Însă, asistăm la o nouă extindere a controlului supranațional asupra statelor membre și asupra cetățenilor lor.

Această așa-zisă cooperare administrativă presupune schimbul automat de informații fiscale, ceea ce înseamnă că orice firmă sau persoană fizică poate fi monitorizată de autoritățile fiscale din alte state UE, fără ca măcar să fie informată sau să aibă dreptul real de a se apăra. Cu alte cuvinte, se dorește transformarea fecărui stat membru într-o filială a unui mecanism centralizat de control economic.

Cine câștigă din asta? Cu siguranță nu IMM-urile sau cetățenii care muncesc cinstit! În schimb, corporațiile cu sedii în paradisuri fiscale tolerate chiar de UE vor continua să eludeze taxele, fără nicio problemă. Iar pentru antreprenorii români și europeni de bună-credință? Mai multe reguli, mai multe rapoarte, mai multe amenințări cu sancțiuni!

Ce face însă acest regulament? În loc să taie răul de la rădăcină, Bruxelles-ul preferă să supravegheze excesiv contribuabilii de rând și să pună presiune pe economiile naționale.

România trebuie să fie foarte atentă la aceste măsuri! Spunem DA combaterii evaziunii fiscale, dar spunem un NU categoric intruziunii excesive și controlului centralizat asupra economiilor naționale!

Răspunderea îi revine exclusiv deputatului care finanțează această activitate politică și de informare. Parlamentul European nu este responsabil pentru nicio eventuală utilizare a informațiilor conținute în prezentul document.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Activează Notificările OK No thanks