MAE/ Atenţionare de călătorie: Islanda – erupţii vulcanice în peninsula Reykjanes

0
246

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Islanda despre apariţia unei erupţii vulcanice în proximitatea oraşului Grindavik, din peninsula Reykjanes, în sud-vestul ţării.

Din cauza activităţii seismice crescute, a situaţiei incerte şi a posibilităţii degajării de gaze periculoase, autorităţile islandeze recomandă cu insistenţă să nu se viziteze locul erupţiei şi să se evite zonele cu risc de alunecări de teren şi căderi de pietre, se arată într-un comunicat al MAE transmis joi AGERPRES.

Sfaturile şi instrucţiunile autorităţilor islandeze sunt disponibile, în limba engleză, la safetravel.is, precizează MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei şi Republica Islanda: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet en.vedur.is, twitter.com/Vedurstofan, copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa: AGERPRESS