test
Acasă55MAE: Secretarul de stat Daniela Gîtman - marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri...

MAE: Secretarul de stat Daniela Gîtman – marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

Secretarul de stat pentru Afaceri europene, Daniela Gîtman, va participa marţi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG).

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, pe ordinea de zi a Consiliului Afaceri Generale figurează un schimb de opinii pe marginea agendei reuniunii Consiliului European din 26 – 27 octombrie, care include Ucraina, revizuirea Cadrului Financiar Multianual, aspecte economice, migraţia şi evoluţiile privind agenda externă a UE.

Consiliul Afaceri Generale va aborda, în egală măsură, programarea legislativă, precum şi evaluarea mecanismului de dialog privind statul de drept.

De asemenea, agenda CAG include solicitarea Spaniei de modificare a Regulamentului nr. 1 de stabilire a limbilor utilizate de către Uniunea Europeană în baza articolului 342 din Tratatul privind Funcţionarea UE – TFUE, respectiv o discuţie succintă pe tema incendiilor şi inundaţiilor recente din Slovenia şi Republica Elenă, la solicitarea acestor state, precizează sursa citată.

În marja reuniunii sunt prevăzute un mic dejun cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministru pentru Integrarea europeană şi euroatlantică a Ucrainei şi un dejun de lucru pe tema viitorului Europei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks