AcasăRo-Mold NEWSMaia Sandu, de Ziua Internațională a Limbii Materne: Moldova europeană înseamnă o...

Maia Sandu, de Ziua Internațională a Limbii Materne: Moldova europeană înseamnă o țară în care toți cetățenii se simt liberi să-și vorbească limba maternă

La 21 februarie, când este marcată Ziua Internațională a Limbii Materne, președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj prin care încurajează cetățenii să vorbească și să păstreze limba maternă.

„O societate incluzivă înseamnă o societate care valorifică diversitatea culturală, protejează tradițiile comunităților și încurajează cetățenii să vorbească și păstreze limba maternă”, a afirmat șefa statului.

Președinta mai subliniază că limba în care ne naștem, limba maternă, reprezintă bogăția fiecărei familii – în ea ne trăim cele mai profunde emoții. „Limba română în Moldova reprezintă puntea de dialog între toate comunitățile”, a spus ea.

De asemenea, Maia Sandu menționează că, doar anul trecut, peste 6500 de adulți au beneficiat de cursuri gratuite în cadrul Programului național de studiere a limbii române, lansat de Guvern.

„Moldova europeană înseamnă o țară în care toți cetățenii se simt liberi să-și manifeste identitatea culturală, să-și vorbească limba maternă și să contribuie la patrimoniul nostru comun”, a punctat Sandu.

Articolul Maia Sandu, de Ziua Internațională a Limbii Materne: Moldova europeană înseamnă o țară în care toți cetățenii se simt liberi să-și vorbească limba maternă apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks