Un manual şi un spectacol împotriva bullying-ului au fost concepute printr-un proiect derulat de Teatrul ‘Ion Creangă’, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5, şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Potrivit unui comunicat al Teatrului ‘Ion Creangă’, transmis, marţi, AGERPRES, în prima etapă a proiectului ‘Poveştile care ne fac bine. Exerciţii de imaginaţie, scriere creativă şi teatru’, copii aflaţi în centrele de asistenţă socială au luat parte la ateliere de scriere creativă, artele spectacolului, art-terapie, consiliere pentru dezvoltare personală şi arte plastice, de unde au deprins diverse mijloace de combatere a bullying-ului.
În urma atelierelor de scriere creativă, coordonate de dramaturgul Radu Crăciun, au fost selectate 24 de texte pentru a fi incluse în ‘Manualul de bine’, care include şi un ghid de bune practici pentru combaterea bullying-ului elaborat de psihologul Lorena Diaconescu. Acesta este adresat părinţilor şi profesorilor pentru a înţelege mai bine fenomenul de bullying, dar şi modalităţi prin care poate fi combătut.
‘Manualul de bine’ va fi disponibil în format electronic pe site-ul www.teatrulioncrenga.ro, secţiunea Publicaţii, din 30 septembrie.
Spectacolul ’12 poveşti despre bullying’ face parte din cea de-a doua etapă a proiectului ‘Poveştile care ne fac bine. Exerciţii de imaginaţie, scriere creativă şi teatru’. Textul spectacolului a fost inspirat din poveştile incluse în ‘Manualul de bine’ şi dramatizat de Gabriela Dumitru. În urma castingului organizat de Teatrul ‘Ion Creangă’ pentru stabilirea distribuţiei, au fost selectaţi patru copii din centrele DGASPC Sector 5 pentru a juca în spectacol alături de actorii instituţiei Claudia Revnic şi Oliviu-Cristian Bughiu. Regia spectacolului este semnată de Gabriela Dumitru, scenografia de Andrei Răduţ, iar premiera spectacolului va avea loc la finalul lunii septembrie. Scenariul spectacolului a fost creat după poveştile copiilor.