AcasăStiri generaleMaramureş: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Sighetu Marmaţiei, realizat prin PNRR

Maramureş: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Sighetu Marmaţiei, realizat prin PNRR

eabilitarea Centrului şcolar de Educaţie Incluzivă din municipiul Sighetu Marmaţiei va fi realizată prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR ), a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

‘Vom scoate imediat la licitaţie lucrările de reabilitare a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă de la Sighet pentru că ne dorim să folosim cât mai repede şi mai eficient banii pe care îi avem la dispoziţie prin PNRR, componenta Valul Renovării. Mai avem alte trei şcoli care vor fi renovate prin acelaşi mecanism, din fonduri europene, şi îmi doresc să le scoatem şi pe acestea la licitaţie cât mai curând’, a spus Ionel Bogdan.

Valoarea totală a investiţiei finanţată prin Valul Renovării este de circa 8,1 milioane de lei, durata pentru lucrările de reabilitare fiind estimată la 24 de luni.

Pe lângă Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din municipiul Sighetu Marmaţiei, pe lista de proiecte depuse de Consiliul Judeţean Maramureş pentru reabilitare pe componenta Valul Renovării se mai află Şcoala gimnazială specială din municipiul Baia Mare, Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap din Sighetu Marmaţiei, valoarea finanţată din bani europeni a acestor trei proiecte fiind de aproximativ 17,7 milioane de lei.

De asemenea, în cadrul şedinţei extraordinare de joi a Consiliului Judeţean a fost aprobată şi rectificarea bugetului, prin introducerea în bugetul de venituri şi cheltuieli a obiectivului ‘Pod peste Tisa în zona Tepliţa din Sighetu Marmaţiei’ cu suma de 147,9 milioane de lei, din care pentru anul 2022 suma de 4,7 milioane de , iar în anii ulteriori suma de 143,2 milioane de lei, conform subvenţiilor aprobate de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Transporturilor.

Proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM, durata de implementare prevăzută fiind de 24 de luni.

‘Acest obiectiv de investiţii are o importanţă strategică pentru judeţul Maramureş şi România, iar odată realizat va contribui la dezvoltarea economică a judeţului, va dezvolta infrastructura rutieră din zona Sighetu Marmaţiei şi va crea noi legături externe, benefice pentru schimburile comerciale şi pentru mobilitatea cetăţenilor’ a mai precizat Ionel Bogdan.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks