Maramureş: Copii cu dizabilităţi ai refugiaţilor ucraineni, sprijiniţi de Serviciul de Ajutor Maltez din România

0
172

Copii cu dizabilităţi ai refugiaţilor ucraineni aflaţi în oraşul Solotvino au beneficiat de sprijin din partea Serviciului de Ajutor Maltez din România, care a organizat un eveniment cu activităţi interactive dedicate acestora, a informat, marţi, Consulatul României la Solotvino.

‘Bucuroşi să fim şi astăzi alături de Serviciul de Ajutor Maltez din România prin Secretariatul său general, care a organizat, în parteneriat cu oficiul nostru şi Consiliul Comunităţii Teritoriale Solotvino, un eveniment dedicat copiilor cu dizabilităţi şi copiilor proveniţi din familiile refugiaţilor ucraineni aflaţi în Transcarpatia. Activităţile interactive desfăşurate cu acest prilej au beneficiat de o logistică adecvată, trezind interesul micuţilor participanţi’, precizează reprezentanţii Consulatului României la Solotvino, pe pagina de facebook a consulatului.

Conform aceleiaşi surse, astfel de acţiuni vor continua.

‘A fost un început promiţător, căruia oaspeţii noştri de astăzi vor să îi dea o dimensiune sporită, asigurată printr-o prezenţă constantă în mijlocul copiilor din Comunitatea Teritorială Solotvino, contribuind astfel la dezvoltarea în continuare a palierului cognitiv-educativ la nivelul acestora, prin activităţi specifice’, menţionează sursa citată.

De asemenea, Serviciul de Ajutor Maltez din România deţine un punct permanent de sprijin adresat refugiaţilor de război în Punctul de Trecerea a Frontierei Sighetu Marmaţiei. AGERPRES / (AS – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS