Maramureş: Decolmatarea râului Dobric, prelungită şi în timpul sezonului rece

0
271

Decolmatarea râului Dobric şi efectuarea unor lucrări de protecţie a malurilor pentru a evita posibile inundaţii în mai multe localităţi rurale şi urbane din zona Lăpuşului vor contiuna şi în sezonul rece, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale Someş-Tisa, Cristina Vădan.

‘Lucrările de decolmatare pe râul Dobric sunt în avans, se va lucra şi în perioada ierni, iar primul tronson, de un kilometru, a fost finalizat. Locuitorii din oraşul Târgu Lăpuş şi bunurile acestora vor fi protejaţi la inundaţii. Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş continuă toate lucrările hidrotehnice de apărare pe râul Dobric în oraşul Târgu Lăpuş. (…) Intervenţiile, demarate la începutul lunii noiembrie, vor cuprinde 5,4 kilometri de curs de apă, pe ambele maluri’, a spus Cristina Vădan.

Potrivit acesteia, cursul de apă este curăţat de materialului aluvionar, format din bolovani, mâl, nisip şi pietriş, în vederea asigurării secţiunii de scurgere.

‘Prin realizarea acestor lucrări se vor stopa eroziunile malurilor şi se va pune în siguranţă linia de apărare a populaţiei şi a obiectivelor socio-economice în cazul producerii inundaţiilor’, a mai precizat Cristina Vădan.

Sursa: AGERPRESS