Prima şcoala Forestieră din Parcul Natural Munţii Maramureşului va funcţiona ca centru de educaţie de mediu şi interpretare a naturii, a anunţat, marţi, administraţia şcolii.
‘Vor fi furnizate în cadrul acestei şcoli programe de învăţământ în vederea educării tinerilor pentru înţelegerea cuprinzătoare a modului în care funcţionează mediul înconjurător. (…) În cadrul proiectului, Administraţia Parcului Natural Munţii Maramureşului a renovat şi recompartimentat spaţiile din clădirea sediului. Astfel încât să fie operaţionale pentru activităţile indoor ale şcolii forestiere’, a precizat administraţia.
De asemenea, în perioada 29 iunie – 1 iulie a avut loc întâlnirea grupului de lucru din cadrul proiectului ‘Educaţie forestieră în Carpaţi – proiect pilot în vederea cooperării şi protejării naturii prin intermediul şi cu ajutorul educaţiei de mediu’, respectiv atelierul de lucru transfrontalier, cu profesori din Ucraina şi România. Tema abordată a fost practicile de educaţie de mediu pentru conservarea biodiversităţii în zona de implementare a programului.
Totodată, a fost realizat şi un film de prezentare a Parcului Natural Munţii Maramureşului. Acesta a fost lansat oficial în 1 iulie. Filmul, denumit ‘Moştenirea’, scoate în evidenţă legătura dintre sănătatea ecosistemelor forestiere şi bunăstarea socio-economică reflectată în practicile şi comportamentele comunităţilor locale din zona parcului.
‘Proiectul ‘Educaţie forestieră în Carpaţi – proiect pilot în vederea cooperării şi protejării naturii prin intermediul şi cu ajutorul educaţiei de mediu’ face parte din cadrul Programul de cooperare transfrontalieră ENI Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2014-2020.