AcasăStiri generaleMaramureş: Firme, pensiuni, primării şi magazine alimentare - sancţionate pentru dezinteresul privind...

Maramureş: Firme, pensiuni, primării şi magazine alimentare – sancţionate pentru dezinteresul privind posibile incendii

Specialiştii inspecţiei de prevenire din cadrul ISU Maramureş au aplicat în cursul acestei săptămâni sancţiuni în valoare de 39.000 de lei unor firme şi administraţii teritoriale pentru nereguli constate, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Alexa Gonczi.

‘Pe parcursul acestei săptămâni au fost efectuate 29 controale la unităţi de alimentaţie publică, de turism, de prelucrare primară a lemnului şi la unită?i administrativ teritoriale.Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei a aplicat 166 de sancţiuni, din care 137 avertismente şi 29 amenzi în cuantum de 39.000 de lei’, a spus Oana Alexa Gonczi.

Potrivit acesteia, printre regulile constate, majoritatea arată lipsa dezinteresului pentru apărarea împotriva incendiilor.

‘Printre neregulile cel mai des întâlnite în timpul acestor controale, pe linia respectării normelor legale referitoare la apărarea împotriva incendiilor, au fost cele legate de depozitarea de materiale combustibile pe traseul căilor de evacuare, de neefectuarea mentenanţei la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor, neafişarea planurilor de evacuare a persoanelor, respectiv de exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice’, a mai precizat Oana Alexa Gonczi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş a mai subliniat că pe durata acestei săptămâni au fost derulate 29 de activităţi de informare şi educaţie preventivă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks