Maramureş: Primul parc verde, amenajat în Colonia Topitorilor din Baia Mare

0
188

Primăria municipiului Baia Mare amenajează primul parc verde în fosta zonă industrială Colonia Topitorilor, pentru a reda cetăţenilor şi copiilor posibilitatea de a se relaxa, a informat, marţi, viceprimarul Pap Zsolt Istvan.

‘Până în prezent s-au realizat lucrările de sistematizare, s-a montat gardul pe malul râului Sasar şi s-au amenajat aleile, respectiv stâlpii de iluminat. (…) Urmează montarea băncilor, a coşurilor de gunoi, după care în toamnă se va trece la plantarea vegetaţiei. Avem în plan plantarea a peste 200 de arbori în acel perimetru. Fiecare metru pătrat recâştigat pentru spaţiul verde reprezintă un câştig pentru noi toţi, beneficiile pe care le obţinem datorită spaţiilor verzi sunt importante şi necesare’, a spus Pap Zsolt Istvan.

Potrivit acestuia, parcul este realizat în cadrul proiectului SPIRE şi este primul de acest gen amplasat într-o fostă zonă industrială.

Municipiul Baia Mare deţine în administrare două parcuri mari, mai multe zone verzi şi de joacă pentru copii, dar şi o seră care asigură materialul săditor, arborii şi arbuştii necesari acestor zone.

Sursa: AGERPRESS