Redeschiderea traficului feroviar dintre România şi Ucraina prin punctul de frontieră Câmpulung la Tisa a fost analizată cu reprezentanţii administraţiei militare din regiunea Transcarpatia, a informat, joi, prefectul judeţul Maramureş, Rudolf Stauder.
‘Am încredere că împreună vom reuşi să operaţionalizăm cât mai rapid tronsonul Teresva (Ucraina) – Câmpulung la Tisa (România) – via Sighetu Marmaţiei – Valea Vişeului (România) – Dilove şi Berlibaş (Ucraina), iar astfel să dezvoltăm această legătură de transport care va avea un impact pozitiv asupra economiei judeţului Maramureş. (…) De asemenea, am vizitat punctul de trecere a frontierei pe calea ferată româno-ucrainean de la Câmpulung la Tisa. Este foarte important să operaţionalizăm din nou acest punct, a cărui activitate a fost suspendată din 2007, fiind o legătură de transport marfă importantă între România-Ucraina şi Europa’, a spus Rudolf Stauder.
Conform acestuia, la întâlnirea de lucru a participat şeful oficiului consular de la Solotvino, Florin Pârvu, preşedintele Administraţiei Militare de Stat a Regiunii Transcarpatia- Viktor Mykyta, şeful biroului vamal Sighetu Marmaţiei, cu reprezentanţii conducerii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Primăriei Sighetu Marmaţiei şi ai Căilor Ferate Române.
De asemenea, prefectul judeţului Maramureş a discutat cu Viktor Mykyta şi despre acţiunile de sprijin pe care le-au organizat autorităţile locale încă din prima zi a războiului din Ucraina, împreună cu ONG-uri, reprezentanţi ai mediului de afaceri, societatea civilă şi instituţii publice din Maramureş.
Totodată, prefectul judeţului Maramureş a reiterat că redeschiderea punctului de trecere a frontierei pe calea ferată de la Câmpulung la Tisa este un obiectiv susţinut şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.