test
AcasăStiri generaleMaramureş: Simularea unui accident aviatic pe aeroportul local, parte a Aplicaţiei Generale...

Maramureş: Simularea unui accident aviatic pe aeroportul local, parte a Aplicaţiei Generale de Urgenţe AIMM 2022

O aeronavă care la aterizare, din cauza unei rafale de vânt (80 km/h), loveşte cu capătul aripii stângi pista, iar trenul de aterizare ia contact dur cu solul, respectiv izbucnirea unui incendiu este exerciţiul de simulare care va avea loc pe aeroportul local în cadrul Aplicaţiei Generale de Urgenţe AIMM 2022, a informat, luni, prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

După anunţarea producerii situaţiei de urgenţă prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (112), prim-adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este informat şi se va proceda la activarea Planului roşu de intervenţie.

‘Până la sosirea echipelor de intervenţie, la locul producerii accidentului aviatic vor acţiona forţe de intervenţie şi personal medical din cadrul Aeroportului Internaţional Maramureş cu două autospeciale de stingere incendiu cu apă şi spumă, respectiv ajutor medical’, a precizat Rudolf Stauder.

La locul producerii accidentului se vor deplasa echipaje de intervenţie şi mijloace tehnice din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă , SMURD Maramureş, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Poliţiei Transporturi, grupuri de suport tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, voluntari de la Serviciu de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare şi Crucea Roşie Română, filiala Maramureş.

Desfăşurarea exerciţiului de simulare a accidentului aviatic se va efectua cu sprijinul angajaţilor Aeroportului Internaţional Maramureş şi al celor din cadrul Serviciului de Trafic Aerian DSNA Baia Mare.

‘Se va proceda la alarmarea personalului din turele libere. Echipajele medicale vor proceda la triajul şi acordarea primului ajutor medical de urgenţă, respectiv la transportarea pasagerilor răniţi la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Pentru buna desfăşurare a intervenţiei, jandarmii maramureşeni împreună cu directorul general al aeroportului vor proceda la stabilirea perimetrului de acces, securizarea acestuia, respectiv asigurarea zonei de protecţie, siguranţei şi ordinii publice în zona perimetrului aeroportuar’, a mai precizat Rudolf Stauder.

De asemenea, poliţiştii vor asigura fluidizarea traficului autospecialelor de intervenţie spre şi de la locul aeroportului, balizarea zonei şi accesul personalului şi mijloacelor de intervenţie la punctele de evacuare, triaj şi asigurare medicală.

Totodată, vor proceda la protecţia zonei pentru conservarea probelor şi vor participa sub conducerea procurorului la cercetarea cauzei şi a producerii accidentului aviatic. Organizatorii exerciţiului de simulare au solicitat prezenţa unei aeronave C-27J Spartan din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene Române. La activitate va fi prezent şi un reprezentant al companiei TAROM.

Prefectul a mai anunţat că exerciţiul va începe în cursul zilei de luni, la ora 16.00.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks