Maramureş: Trei cetăţeni români au încercat să intre ilegal în ţară ca să evite carantinarea

0
246

Baia Mare, 7 dec /Agerpres /- Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea au depistat trei cetăţeni români care au încercat să intre ilegal în România, cu intenţia de a scăpa de carantinare, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF), Iulia Stan.

‘Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei (PTF) Petea, judeţul Satu Mare, au observat trei persoane care se deplasau pe jos, de pe sensul de intrare în ţară spre sensul de ieşire, ocolind clădirea PTF şi neprezentându-se la controlul de frontieră. Persoanele au fost oprite de către colegii noştri şi, din primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre trei cetăţeni români (două femei şi un bărbat), cu vârste cuprinse între 31 şi 36 de ani, din judeţele Maramureş şi Prahova. Aceştia se întorceau din Marea Britanie şi, pentru a nu intra în carantină, au încercat să intre în România fără a se prezenta la controlul de frontieră, unde era necesar să prezinte dovada vaccinării (conform Hotărârii CNSU nr.110 din 03.12.2021)’, a precizat reprezentantul Poliţiei de Frontieră.

Cei trei sunt cercetaţi pentru intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, în cazul lor fiind instituită şi măsura carantinării de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică, mai menţionează sursa citată. AGERPRES / (AS – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS