Maramureş: Urmărit de poliţişti pentru că nu avea plăcuţe de înmatriculare, prins într-o pădure de lângă oraşul Seini

0
309

Poliţiştii din oraşul Seini au fost nevoiţi să facă uz de armă şi să continue urmărirea până într-o pădure pentru a opri un tânăr care nu deţinea plăcuţe de înmatriculare la maşină, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

‘În timp ce poliţiştii din Seini efectuau serviciul de patrulare, pe raza localităţii Viile Apei, au observat că din sensul opus se deplasează un autoturism care nu avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare. În acel moment s-au efectuat semnale regulamentare de oprire a autoturismului în cauză, însă conducătorul autoturismului nu a oprit şi şi-a continuat deplasarea. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, folosind semnalele luminoase şi acustice din dotarea autospecialei, prin localitatea Viile Apei, iar apoi prin oraşul Seini, unde şi-a continuat deplasarea pe un drum neamenajat care duce spre o pădure’, a spus Ionela Cozma.

Potrivit aceleiaşi surse, tânărul a abandonat maşina în pădure şi a fugit.

‘După aproximativ 500 de metri, autoturismul urmărit de poliţişti a intrat frontal într-un copac, iar conducătorul autoturismului a deschis portiera şi a fugit. Pe timpul urmăririi, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, în încercarea de a opri autoturismul urmărit. Au fost constituite echipe complexe de cercetare, care au procedat la căutarea bărbatului în zona împădurită, sprijiniţi şi de un cuplu chinotehnic al unităţii canine, în paralel cu efectuarea investigării tehnico-ştiinţifice a locului faptei. Bărbatul, identificat ca fiind în vârstă de 24 de ani, din judeţul Satu Mare, a fost găsit şi a fost condus la sediul poliţiei’, a mai precizat Ionela Cozma.

Tânărul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Maramureş, urmând ca în cursul zilei de luni să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: AGERPRESS