Unul dintre cele mai consacrate evenimente IT din sud-estul Europei, maratonul de programare HackTM revine la sala polivalentă de la Dumbrăviţa, lângă Timişoara, în perioada 10-12 iunie, fiind dedicat pasionaţilor de tehnologie.
Asociaţia Banat IT, organizatorul celei de-a VI-a ediţii a evenimentului, reuneşte programatori, designeri, specialişti IT cu experienţă, dar şi începători din domeniu, în cadrul evenimentului de tip hackathon, locul unde inovatorii vor dezvolta proiecte software şi hardware în decursul celor trei zile dedicate, transmite un comunicat remis, joi, AGERPRES.
Pasionaţii de IT au ocazia să-şi testeze abilităţile în cadrul unuia dintre cele mai competitive evenimente de tehnologie din această regiune a Europei şi singurul de acest tip din Timişoara. Cu un format menit să găzduiască orice persoană interesată de IT, organizatorii îşi propun să aducă împreună participanţi de toate vârstele, dornici să-şi transpună ideile în proiecte.
Evenimentul este deschis atât profesioniştilor din domeniul IT, cât şi studenţilor sau elevilor cu abilităţi de programare sau design, pregătiţi să cucerească scena maratonului de programare.
Participanţii pot dezvolta proiectele individual sau în echipe, sub îndrumarea mentorilor experimentaţi, reprezentanţi din companii IT de renume din Timişoara, care vor întregi experienţa de hackathon.
Cele mai bune proiecte sunt recompensate cu premii în valoare de peste 10.000 de euro, oferite de către partenerii evenimentului sau de către organizatori.
Principalele domenii de acţiune sunt: Cybersecurity/Decarbonization, cu premiul MacBook Pro 13.3 per membru din echipă; Smart Mobility, cu premiul Dronă DJI Mavic Mini Fly More Combo per membru din echipă; Payments, cu premiul Google Nest Hub 2 per membru din echipă; Artificial Intelligence, cu premiul Smartwatch Garmin Venu per membru din echipă; Media, Entertainment & Education, cu premiul 1.000 de lei per membru din echipă; Q-commerce, cu premiul de 1.000 de lei per membru din echipă.
Urmate de o categorie specială, dedicată proiectelor care nu îşi găsesc locul printre cele menţionate anterior; astfel, toţi participanţii sunt încurajaţi să-şi dezvolte ideile, fie şi fără un scop bine definit: Not Another Hackathon Award, cu premiul surpriză ‘a box of N.O.T.H.I.N.G.’.
Premiul cel mare, la fel ca în fiecare an, este elementul central al competiţiei. Câştigătorii vor descoperi la momentul nominalizării surprizele în valoare de peste 5.000 de euro.
Hackathon-ul va debuta cu sesiunea de pitching şi formare a echipelor (vineri), urmată de etapa de dezvoltare a proiectelor – pe toată durata weekend-ului, şi se finalizează cu jurizarea echipelor şi ceremonia de premiere, în decursul zilei de duminică. Pe întreaga perioadă a evenimentului, participanţii se vor bucura de activităţi tematice, networking şi distracţie.